A szállítmányozásban nagyon fontos, hogy milyen az autó állapota

A szállítmányozásban is fontos, hogy jó állapotú autóval induljunk útnak, legyen szó akár nagy- akár kisteherautóról. De ugyanígy fontos ez akkor is, ha személyautónk van. A MetaAutoszerviz pedig egy olyan hely, ahol profi szakemberek kezébe kerül az autónk, akik minden szükséges javítást el tudnak rajta végezni.

A MetaAutoszerviz Budapesten, a 19. kerületben található és számos esetben érdemes hozzájuk fordulni. Így akkor, ha autót vásárolunk vagy adunk el, vagy épp műszaki vizsgáztatás előtt. Egy általános állapotfelmérés sosem árt, és vásárlás előtt pedig különösen elengedhetetlen. Ilyenkor derülhetnek ki olyan dolgok, melyek egy próbaút során nem. Sok-sok pénzt spórolhatunk így, nem beszélve a bosszúságról.

A klímaberendezések javításával, töltésével kapcsolatban is bátran fordulhatunk a MetaAutoszervizhez, mert legyen szó akár klímatöltésről, vagy tisztításról, itt profi, szakszerű munkát végeznek. De ugyanígy említhetném a fékek beállítását vagy a fényszórók beállítását, melyek mind fontosak a biztonságos közlekedés szempontjából.

Aztán itt van még egy alappillér, a gumicsere és a gumiszerviz. Egy autó egy adott pillanatban mindössze négy tenyérnyi felületen érintkezik az aszfalttal és ezen múlik a biztonságunk. Fontos tehát, hogy a gumiabroncs minden úton jól tapadjon, jól kezelhető és fékezhető legyen. A gumicsere idejét biztosan mindenki tudja már, hogy plusz hét fokos középhőmérséklet alatt a nyári gumik már nem nyújtanak megfelelő tapadást és biztonságot, tehát ilyenkor ideje lecserélni azokat télire. És ugyanígy tavasszal, amikor már plusz hét fok felett van a hőmérséklet, eljön a nyári gumik ideje. A cserén kívül a gumival egyébként is lehetnek problémák és ha ilyen hibák adódnak, a MetaAutoszerviz-re lehet számítani.

De ugyanígy, ha kipufogó cserére vagy javításra van szükség, vagy DPF szűrő cserére vagy tisztításra, a MetaAutoszerviznél van a helyünk. Egy autóval, még akkor is ha rendszeres a karbantartás és komolyan odafigyelünk arra, hogy megfelelő állapotban legyen a kocsi, vannak kopó alkatrészek és előfordulhatnak hibák. Jó, ha ilyenkor olyan valakikre bízzuk az autónkat, akikben megbízunk, akik kiváló munkát végeznek. A MetaAutoszerviz pedig egy ilyen hely, legyen szó akár kuplung cseréről akár lengéscsillapító vagy vezérlés cseréről.

Érdemes szót ejteni az olajcseréről is, melyet szintén nem tanácsos elhanyagolni. Azt, hogy mikor kell olajat cserélni, az autónk kézikönyvében találjuk meg, és ettől bizony nem szabad eltérni. Pozitív irányban semmiképp. Sokan akár több ezer kilométerrel hamarabb is lecseréltetik az olajat, mondván, hogy így nagyon jót tesznek a motornak és van is ebben igazság. Annyi biztos, hogy az előírt kilométer/időtartam legyen a fókuszban és ne hagyjuk, hogy az olaj tönkremenjen. Hogy mehet tönkre? Úgy, hogy az olaj a kenésben és a hűtésben is nagy szerepet vállal.

A motorban, az égéstérben nagyon magas a hőmérséklet és fém alkatrészek érintkeznek egymáshoz. Ezek kenését pedig az olaj segíti, hogy könnyebb legyen a súrlódás. Amikor az olaj iszapos, sűrű és tele van fémszemcsékkel akkor bizony már nem tudja úgy ellátni a feladatát, és hosszú távon ennek a motor issza meg a levét. Mondanom sem kell, hogy milyen nagy költségekkel járhat a motor cseréje, de akár a javítása is. Tehát az olajcserét sose hanyagoljuk el, a MetaAutoszerviz pedig kiváló anyagokkal dolgozik, akkor is, ha olajcseréről van szó.

Amit még fontos megjegyeznem, hogy minden munkát alapos átvizsgálás, felmérés előz meg. Így senkit nem érhet meglepetés, ha a javítás végén meglátja a számlát, bármit találnak ugyanis, jelzik és szerintem ez így korrekt. A MetaAutoszerviz tehát mindenben a segítségünkre lehet, érdemes elmenteni az elérhetőségeiket.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.