Cégalapítás kérdésében a téglakereskedők is számíthatnak segítségre

Végre lehetőségünk adódott arra, hogy a teraszon beépítsünk egy kis részt. Egy aprócska területet, mely szélfogóként funkcionálhat. Mivel a ház többi része is téglából épült, azt gondoltuk, a legjobb lesz, ha a beépítést is téglából végezzük el. Jelen gazdasági helyzetben azonban meglehetősen nehézkes az építőanyagok beszerzése. Minden iszonyatosan drága és sokáig is tart, mire megérkeznek a termékek. Ezért arra gondoltunk: nem lenne érdemesebb saját építőanyagokkal foglalkozó céget alapítani?

Cégalapítás előtti teendők

A cégalapításban a topcegalapitas.eu lehet hathatós segítségünkre. A cégalapítás előtt azonban szükség van néhány dologra. Mindenképpen egyeztetni kell először egy könyvelővel és megbeszélni vele az alábbiakat: Ki legyen a cég ügyvezetője és hogyan kerüljenek fizetésre a vele kapcsolatos járulékok? A cég vezetőjén kívül a másik legfontosabb kérdés annak meghatározása, hogy mi legyen a cég formája? Ez adózás szempontjából nagyon fontos, nem beszélve a polgári jogi jellemzőkről, tudnivalókról és a pénzügyi kérdésekről.

A cégalapításhoz mindenképpen szükség lesz egy úgynevezett adózási nyilatkozatra, ezt is a könyvelővel ajánlott átbeszélni a topcegalapitas.hu szerint. Ezen kívül a cégalapítást kívánó személynek vagy személyeknek át kell gondolni azt is, hogy:

– Mi legyen a cég neve?

– Hol legyen a székhelye?

– Mi legyen a pontos tevékenységi köre?

– Mennyi legyen a jegyzett tőke és hogyan, milyen arányban kerüljön az befizetésre?

Ezek mind-mind rendkívül fontos kérdések, melyekben a topcegalapitas.hu segítségünkre lehet. Például a székhellyel kapcsolatban a székhelyszolgáltatásuk okozhat könnyebbséget. A székhely az iparűzési adó fizetés miatt nagyon fontos, nem mindegy ugyanis, hogy pontosan mennyit kell fizetni. Ha ezt inkább elkerülnénk, a topcegalapitas.eu Újlengyelben tud székhellyel szolgálni. Ott ugyanis nem kell iparűzési adót fizetni. Így mintegy 39.990 Ft-ért 6+1 hónapra elkerülhetjük az iparűzési adófizetési kötelezettséget.

topcegalapitas.eu

Erre van szükség cégalapítás után

Nézzük, milyen teendőink vannak a cégalapítást követően. Miután megtörtént egy cég alapítása – akár a topcegalapitas.eu-n keresztül, akár pedig nem – bankszámlát kell nyitni, melyre 8 éven belül el kell helyezni a cég törzstőkéjét, vagyis a jegyzett tőkéjét. Nem szükséges ilyenkor a teljes összeget befizetni, elég csupán azt, amelyről az alapításkor megállapodás született. A maradékot elegendő 2 éven belül elutalni a létrehozott bankszámlára.

Az alapítást követő 5 napon belül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába is be kell jelentkezni és megfizetni a kamarai tagdíjat. Emellett természetesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz is be kell jelentkezni. Az alapításkor az ügyvéd is továbbítja az adóhatósághoz a papírokat, de külön formanyomtatványon is be kell jelentkezni. Szerencsére a helyi önkormányzatot már nem kell felkeresni, ami mindenképpen nagy könnyebbség.

Láthatjuk, hogy rengeteg feladat van egy cégalapítással kapcsolatban, amit egyedül – valljuk be – igen csak nehéz véghezvinni. Szerencsére a topcegalapitas.eu mindenben tud minket támogatni. Amennyiben szeretnénk igénybe venni a topcegalapitas.eu szolgáltatásait, a honlapjukon lévő elérhetőségek valamelyikén érdemes őket felkeresni.

Láthatjuk, hogy nem is annyira bonyolult a cégalapítás, főleg, ha az embernek kiterjedt kapcsolati hálója és segítsége van. Egy jó könyvelő és ügyvéd mindenképpen hasznos a topcegalapitas.eu mellett. Hogy belevágunk-e a cégalapításba, hogy téglával és egyéb építőipari alkatrészekkel kereskedjünk? Még nem tudom, hiszen azért nem lehet túl gyorsan összehozni a dolgot. Egyenlőre inkább további lehetőségek után kutatunk és később döntünk majd a kérdésben.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.