Gyártanak vajon fekete téglát is?

Szeretem a rusztikus dolgokat az építészetben. Szerettem volna, hogy sima téglafal legyen a nappalinkban, ami úgy néz ki, mintha vakolatlan lenne, és végül az lett a megoldás, hogy domború (3D-s) fekete tégla falmatricával dekoráltuk az egészet, hogy igencsak jól nézzen ki. Az én ízlésem szerint persze – van vendég, akit ezzel igen-igen meglepek, ha először jár nálunk. De a fekete amúgy is az én színem! Vajon gyártanak fekete téglát is, tényleg?

Életem a motorozás, és szeretek még a nyári melegben is, mindig fekete bőrszettben virítani. A kedvenc motorgumis boltom (www.motortire.hu) is fekete dizájnt kapott a főoldalán – valahogy a feketéről nekem mindig a jó dolgok jutnak eszembe. Szeretem ezt a színt, nem győzöm hangsúlyozni. A motorosok színe is ez tényleg, talán ezért is fekete a Motortire gumis webshop oldala (ezen mondjuk még sosem gondolkodtam, de jól néz ki).

motorgumi árak

Illetve nem is csak webshop, amiről beszélek. Én járok is hozzájuk, jófejek és annyit használom amúgy a choppert, hogy jó pár szettet elfogyasztottam már. De náluk megéri költeni! Nem csak azért, mert mindig találnak az igényeimnek megfelelő szettet, korrekt áron, de mindenféle tanáccsal is ellátnak. Szóval fullos a hely. A ” motorgumi árak ” keresőszavakkal keresve is jókat írnak a szóban forgó shopunkról, szóval ez is lehet szempont bárkinek, aki ilyet keres. Nem csak magamfajta “nagy járműveseknek” ajánlom! Hanem robogósoknak és minden szempontból mindenkinek, aki kétkerekűvel közlekedik. Nem is csak személyesen lehet persze hozzájuk fordulni… (Nem dobjuk el ezt az előnyt sem, ha maradunk a kizárólag netes érintkezésnél) Ha akad, aki tart tőle, hogy ő maga nem túl kommunikatív (páran félnek sokat kérdezni, mert nem akarnak butaságnak látszó dolgokba futni), mindenfajta gumimárkáról, gumitípusról és választási opcióról, szempontról leírják, hogy mit kell tudni róla/érteni alatta. Ott helyben, a weboldalon.

Amely tárgyban sokat faggattam őket az az, hogy mit ajánljanak a téli, bizonytalanabb közlekedéshez, de erről is leírnak amúgy mindent (ezen az aloldalon konkrétan: https://www.motortire.hu/hirek) – hogy mit kell lehet manapság a téli gumi opciókról, hol tart ennek a területnek a fejlettsége?… Ilyesfajta cikkekre számítsatok ott még pl.: “Ezek a legnépszerűbb 18-as motorgumik”. Ez egy nagyon jellemző cím. Ami jól lefesti az általános tematikákat. És erről a konkrét dologról például kifejtik, hogy rengeteg gyártónak van ilyesmi manapság a kínálatában, motorgumi árak tekintetében megjegyzik a Motortire-ön, hogy a budgettől a prémium kategóriáig választhatunk már ilyesmiből, és azért jó a sok olvasgatás, mert jól be tudjuk majd lőni idővel, hogy mi az ideális ár-érték arány. Mindenféle terméknél. Nem csak 18-as gumi tekintetében, de bármiben.

Ha még csak most vágunk bele a motorozásba, és újak vagyunk (vásárlói szempontból is) ebben a világban, akkor tájékoztatják csak igazán jól a hozzánk hasonlókat! Az olyasmikről, minthogy a gumi jellemzőit egy ilyen számsorral írjuk általában le: 130/80-18. Tehát ez például egy 18-as motorgumi, mert az, ami erre utal, mindig az utolsó számjegyekkel van megadva – a kötőjel után lévőkkel. Azt jelenti természetesen mindez, hogy 18 inches felnire megy fel, amit vásárolunk. Ők nem csak ebben, de tényleg mindenben felzárkóztatnak, ha most kezdenénk el ezt az egészet!… Ezt sokadszorra emelem ki, de a motorozás egy körültekintést igénylő ágazat. Jobban kell ismerni a gépet, mint egy kocsit, mert jobban meg is kell zabolázni az úton. De ilyenkor azért megkerülhetetlen (mert sok lehet a félreértés még a fejünkben), hogy korrekt kereskedőt találjunk (a MotorTire az!), és nem hátrány kicsit sem, ha nem csak simán árusítanak valamit az interneten – mindenféle kommentár vagy közlés nélkül. Az ő címük, ahol szervizük is van: 1194 Budapest Méta u. 13. Ide tehát időpontot jegyezhetünk, hogy helyezzék is fel az új guminkat, miután választottunk egy jót.

Azonnal hozzájuk fordulnék most is, ha még nem tudnám mit kell keresni, szóval a kis cikkem talán tényleg a kezdő motorosoknak volt ezúttal a leghasznosabb. Az abroncs kulcsfontosságú, ezt elhihetitek, de ha motorozni akartok, és tettetek már ennek irányába lépéseket, bizonyára ezt már tudjátok is. A motorgumi árak is okoznak manapság kihívást, mint nagyjából mindennek az árai, az infláció elszabadulása óta, de akit én ajánlottam azzal ebben is jó lóra tesztek! Bocsánat, motorra…

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.