Végre csináltam egy kis pénzt

A téglakereskedés jó biznisz. Az építkezésben van a pénz. Mondogattam az asszonynak is eleget, amikor belekezdtem. De nem nagyon akart hinni nekem. Egészen addig, amíg meg nem leptem egy gyönyörű ékszerdobozzal, amit a Bagboxról rendeltem. Nem ismertem én azelőtt ezt az oldalt, az egyik üzlettársamtól kértem tanácsot, ő ajánlotta. Elég szép dolgok vannak rajta, azt hiszem majd magamnak is vásárolok egy bőr pénztárcát, hogy komolyabbnak tűnjek.

Na de az asszony hogy elcsodálkozott, amikor megkapta az ékszerdobozt. Ilyent eddig csak a filmekben látott. Olyant vettem neki, aminek piros színe van. Pontosabban piros bőrrel van körbevéve és a belseje bársonyosan puha anyaggal van bélelve.

A dobozban van két tágas gyűrűtartó rész, van benne egy sáv, ahol fülbevalókat lehet tartani, van két fiókja, van egy kis tükör a tetején, kulcsra lehet zárni. A kulcsnak azért örülök, mert végre a lányaim nem tudjátok eljátszódni az anyjuk ékszereit. Nem haragszunk rájuk ezért, de ha nem vagyunk itthon (egy tíz és egy tizenegy éves), folyton öltözködnek és szépítkeznek s van hogy elejtik valahol az anyuk ékszereit és valahogy soha nem látjuk viszont őket.

Persze az asszony egyből elpityeredett, amikor meglátta az ékszerdobozt. Mondtam neki, hogy vissza lehet küldeni és elcserélni egy másikra, ami jobban tetszik, mert 30 napig visszaveszi a bolt, ha sértetlen állapotban marad. De mondta, hogy nem azért sír, mert nem tetszik, hanem pont azért, mert nagyon tetszik és meghatódott. Na meg azért, mert neki csak bizsuja vann (én ehhez nem értek, nem tudom mi a különbség), és nincsenek is igazi ékszerei. De mondtam neki, hogy ne aggódjon, mert ha továbbra is jól megy az üzlet a téglákkal, és nincs amiért ne menjen jól, akkor fogok tudni venni neki ékszereket. Mindenfélét. Drágát, olcsót, aranyat, ezüstöt és a többit. Amit csak kér. Ezzel meg is nyugodott a lelkem és akkor elkezdett kíváncsiskodni, hogy honnan vásároltam az ékszerdobozt. Tudom, hogy ajándék árát nem illik meglebegtetni a megajándékozott előtt, de mi általában úgyis egy kasszából élünk és amúgy is meg akarom neki mutatni, hogy milyen bőr pénztárcát néztem ki magamnak, úgyhogy megmutattam neki a Bagboxot. Nagyon tetszett neki, ő is kiválasztott egy  piros bőr pénztárcát, meg egy kis női válltáskát, hogy vegyem meg majd neki, ha úgy van. Aztán azzal zártuk a nézelődést, hogy eldöntöttük, hogyha egyszer már annyira jól állunk anyagilag, hogy elemhetünk nyaralni, akkor bőröndöt is innen fogunk rendelni. Csodás volt közösen álmodni. De már vár a munka, a téglát el kell adni az építkezéseknek.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.