Egy építkezésen dolgozó ismerősöm szuper csapatépítője

Egy ismerősöm sokáig egy építkezésen dolgozott. Érettségi után elkezdett egy egyetemet, de otthagyta és úgy gondolta, hogy amíg kitalálja mivel is szeretne foglalkozni, addig dolgozni fog valamit és hát benne ragadt az építőiparban. Főként tégla építésű házakat csináltak.

Elmesélt egy számomra nagyon szimpatikus és szerintem nagyon kedves történetet.

Néhány hónapja volt még csak az építkezésen, amikor az építésvezető összehívta őket egy kezdetleges építkezésen.

Két kicsi téglafal várta őket.

Az egyik mindenféle rögzítés és kötőanyag nélkül volt felépítve téglákból, míg a másik rendesen, stabilan állt.

Majd elkezdte magyarázni, hogy a megfelelő anyag használata azért fontos, hogy a téglák szorosan maradjanak, stabilak legyenek, hogy ne dőlhessenek össze. Fontos, hogy megvédje a ház lakóit a külső behatásoktól és, hogy ellenálló legyen. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha jó anyagot használnak, és jól van felépítve a fal.

Ezután csak annyit mondott: „mert ha nem, akkor ez fog történni”, majd felborította az egymásra pakolt téglákat. És folytatta: „de ha jól van összerakva, akkor nem lehet szétrombolni”. Majd a rendesen felépített falat is megpróbálta feldönteni, de az egyben maradt.

Senki nem értette, miért kellett ilyen egyértelmű dolog miatt összehívni őket, hiszen, ezekkel a dolgokkal még az is tisztában van, akinek nincs köze semmiféle építkezéshez.

A vezető azzal folytatta, hogy az építkezésen dolgozók is olyanok, mint a tégla, és ők együttesen egy falat alkotnak, ami, ha jól van felépítve, akkor nem tud eldőlni, ezért egy csapatépítő tréningre fognak elmenni, hogy még jobban összekovácsolják a csapatot.

csapatépítő

Mindenki nagyon meglepődött ezen a hihetetlen kreatív felvezetésen, és egyből a részleteket akarták tudni.

A csapatépítőt a Balatonra szervezték egy rendezvényszervező cég segítségével, akik kifejezetten balatoni programokat csinálnak.

A részleteket közösen beszélték meg, mert nagyon sokféle program közül lehetett választani.

Vitorlázás, SUP, quad, evezés, sárkányhajózás, illetve beltéri programok.

Hosszas tanakodás után arra jutottak, hogy a SUP mindenképpen legyen benne. Ez egyébként egy szörfdeszkaszerű deszka, amire fel kell állni, vagy térdelni és úgy evezni.

Azért is ezt választották, mert még senki nem próbálta és azt gondolták, hogy ha már ilyen szép és megható módon lett felvezetve az egész csapatépítő ötlete, akkor a legjobban az erősíthetné a csapatszellemet, ha közösen szereznek meg egy első élményt.

Gyorsan egyeztették egymás között, hogy ki, mikor ér rá és mivel volt online árajánlat kérési lehetőség, így azt is elintézték.

Kaptak egy teljesen korrekt árajánlatot, amit el is fogadtak, de közben egy vitorlázásra is „beneveztek”. Egy teljes hétvégés csapatépítőt szerveztek így meg, úgyhogy szállást is kellett foglaljanak.

A csapatépítőn nagy sikert aratott a SUP, mert a szervezők egy kis versenyt rendeztek a csapatnak. Az egyik verseny nagyon egyszerű volt, az nyert, aki legelőször talpon tudott maradni a SUP deszkán. Ez egyébként egyáltalán nem egyszerű, senki nem úszta meg szárazon, sorra borultak a vízbe. Így végül ezen a versenyen mindenki és senki nem nyert, mert nem igazán sikerült állva maradni, de mindenki kitartóan próbálkozott. Idővel persze hosszabb-rövidebb ideig sikerült ráállniuk, de a gyorsasági versenyeken igencsak szórakoztató volt, hogy 50 centiméterenként borultak a vízbe.

A vitorlázás sajnos az esős idő miatt elmaradt, de a BalatonPro (ők szervezték meg a csapatépítőt), erre is fel volt készülve, mert egy szálloda konferenciatermében különböző játékokkal és fejtörőkkel várták a csapatot.

Az ismerősömnek annyira tetszett a szervezés és annyira elégedett volt, hogy elhatározta, hogy a BalatonPro csapatának segítségével fogja majd megszervezni a 30. születésnapi buliját, mert van lehetőség privát eseményekhez is segítséget kérni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.