Téglahordás és nitrogén palack rendelés egy csapásra

A hétvége leginkább nem a pihenésből állt, mivel pár hónapja költöztünk be az új házunkba, amit mi építtettünk. Nagyon szép és otthonos lett a végeredmény, és különösen jó érzés volt beköltözni az első saját házunkba a párommal és a gyermekeimmel. Azonban a költözés szinte egy soha véget nem érő folyamat volt, míg mindent áthordtunk a város egyik végéből a másikba, ahova most költöztünk. Majd ezután a ház körül kellett rendezkedni, és így került sor a téglahordásra is, ugyanis mindenhol a ház körül maradt egy-egy kupac tégla. Ezekből később egy kisebb kerti házat terveztünk építeni, így semmiképp nem szerettük volna kidobni őket, de védett, csapadékmentes helyen szerettük volna tárolni. A téglahordásban a gyerekek is segítettek, és az egyik lelkes szomszédunk is felajánlotta, hogy segédkezik. Elmesélte, hogy ő is sokszor tevékenykedik a ház körül. Ő egyébként elektronikus alkatrészeket gyárt, a felesége pedig könyvelő. Jelenleg éppen egy nitrogén palackot szeretne beszerezni, azt kutatja, hogy hol tudná ezt a legolcsóbban megtenni. Mondtam neki, hogy én sajnos nem tudom, hogy hol tudna ilyesmit venni, nem ismerem ezeket a palackokat, és őszintén szólva nem is tudom, mire lehet használni őket. Mondta, hogy neki a munkájához van erre szüksége, mivel a nitrogén palackot elektromos alkatrészek és áramkörök gyártásához használják, de egyébként élelmiszerek frissességét is meg lehet vele őrizni. Leginkább azt szeretné tudni, hogy mennyi a nitrogén palack ára, mivel ő magának eddig nem rendelt még soha.

A férjem jobban értette, mikről beszél, így én inkább a gyerekeknek segítettem. De azt hallottam, hogy tudott ajánlani neki egy weboldalt, ahol nitrogén palackot szerezhet be, 5 literestől az 50 literes változatig. Az 5 literes 5.000 forintba kerül, amire a szomszédunk azt mondta, hogy nitrogén palack árhoz képest ez nagyon jó, és valószínű meg is nézi. A férjem mesélte, hogy bár még ő sem rendelt innét, de úgy hallotta egy ismerősétől, hogy gyors a kiszállítás. Az oldalon visszahívást is lehet kérni, és van egy blog is, ahol a palackok biztonságáról tájékozódhatunk. Az oldalon könnyen rendelhetünk, jól átlátható a termékkínálat. Szerencsére Budapest vonzáskörzetében lakunk, így a szállítással sem lenne gond (mivel csak Budapestre és a vonzáskörzetbe szállítanak). A szomszédunk a munka befejeztével lelkesen ment haza, és mesélte a feleségének, hogy segítettünk neki találni egy oldalt, ahol nitrogén palackot rendelhet, és még az ára is kedvező.

A munka végeztével végre pihenhettünk is egy kicsit, és megbeszéltük, hogy ha a ház körül mindent rendbe teszünk, akkor meghívjuk az új szomszédainkat is egy kis lakásavatóra, hogy jobban megismerjük egymást, és hogy ne csak a nitrogén palack árról, hanem valami érdekesebbről is beszélgethessünk. Mivel most szép nagy házunk lett, nyáron tudunk majd grillpartikat is tartani, és ha elkészül a megmaradt téglákból a kis kerti ház, akkor ott is lehetőség lesz hűsölni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.