Téglából otthon, amit a modern fűtésrendszer tesz teljessé

Emlékszem, hogy gyerekkoromban, miután az udvarunkon felépült a kis ház, még sokáig állt a kerítés tövében a maradék tégla. Sokat gondolkodtam akkoriban azon, milyen lenyűgöző, hogy ezekből a viszonylag kicsi elemekből áll össze megannyi építmény, és nyújt védelmező közeget nekünk, embereknek. De az állatok építményei is tökéletesek, talán még inkább, mint az emberé. Ők ugyan nem téglával “dolgoznak”, de épp ezért lenyűgöző az a tudás, és mondhatni a rutin, ami bennük van. Az is élénken él az emlékeim között, hogy annyira odavoltam ezekért az építkezős dolgokért, hogy apám végól még valami számítógépes játékot is talált nekem, ahol építkezni kellett. Nem kifejezetten Tetris-szerűen, de mégis valami nagyon hasonló módon. Téglákat kellett lerakni, arra tisztán emlékszem. Meg arra is, hogy imádtam. Sokat is viccelődtek akkoriban anyámék, hogy biztos az építőipar területén fogok majd egyszer elhelyezkedni.

Amikor az otthonunkról van szó, nem csak az a fontos, hogy miből épül, hanem hogy milyen erőforrásokat használunk a mindennapok során. Megújuló, fenntartható? Számomra itt rejlik a dolgok kulcsa, ezért is voltam biztos már a kezdetektől abban, hogy számomra nem létezhet jobb megoldás, mint a hőszivattyús, elektromos fűtési rendszer. Az elektromos fűtésnek ugyanis számos előnye van. Nézzük először is a kényelmi funkciót: igazán modern és tiszta megoldás. Azon felül ugyanis, hogy az egyik leghatékonyabban működő opció otthonunk melegének biztosítására, nincs mellékanyag és hordozóanyag, azaz nincs égéstermék sem: egy igazán tiszta fűtési lehetőség, ami nem jár semmilyen macerával. További előnye még, hogy megannyi megvalósulása létezik: gondolkozhatunk radiátorokban, hősugárzóban, padlófűtésben is például, de még az elektromos kandalló is kiváló opció lehet a számos megoldás közül. Mindezeket a futesrendszerek.hu oldalról tudtam meg, ami a mankóm volt a fűtéskorszerűsítés során. Így mindenki másnak szeretettel tudom ajánlani ezt a weboldalt, ha szeretne sok hasznos információ között nézelődni.

Víz-víz hőszivattyú

Víz-víz hőszivattyúról egyébként hallottál már? Korábban én sem. Ennél a megoldásnál egy fúrt kútból érkező talajvízből elvont hőenergia fűti fel a fűrési rendszer vizét. De ez csak az egyik opció, ha hőszivattyúkról van szó. A Víz-víz hőszivattyú mellett ott van a levegő-levegő hőszivattyú (ezek a mindenki által jól ismert klímaberendezések, amik a levegőt “pörgetik”), a talaj-víz és a levegő-víz hőszivattyúk. Én elsősorban ez utóbbiban gondolkodtam már a legelején, noha ismerősöktől nagyon jót hallottam a klímás fűtésről és a Víz-víz hőszivattyú rendszerről is. Persze nagyon sokat számítanak a körülmények, a fűtendő helyiségek száma és azok méretei. Például ezek megadásával már tudunk árajánlatot kérni a futesrendszerek.hu-n, ugyanis van egy kifejezetten erre a célra kialakított űrlap az oldalon. Itt fel tudjuk venni a kapcsolatot a területi illetékes kivitelező partnerekkel, és akár egy napelemes rendszer kiépítésében is gondolkodhatunk az eddigieken felül. Azon felül, hogy előre tájékozódunk mi magunk is, ne felejtsük el, hogy bármit kérdezhetünk a szakemberektől, hiszen ők azért vannak, hogy a számunkra legjobb megoldást tudják biztosítani, személyre szabottan, hosszú távra.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.