Egy férfi számára is lehet fontos a bőrápolás

Ha tégla kerül szóba, mindenki azonnal a kőművesekre asszociál, teszem hozzá, jogosan. Ugyan is egész nap mást se csinálunk, mint téglákat pakolunk, és az azt összekötő maltert keverjük. Szeretem a szakmámat, és bár gondoltam már rá, hogy veszélyes, soha nem olyan aspektusban, mint ahogyan most megsérültem tőle.

Sajnos, nem tudok kesztyűben dolgozni. ez nagy hiba, hiszen az anyagok, amikkel dolgozunk, nem csak, hogy karcolnak, sokszor vágnak, de a cement miatt sokszor marnak, szárítanak is, és ezt a bőröm már durván megsínylette.

Egyik este arra lettem figyelmes, hogy nagyon csúnyán kirepedt a bőröm, és csak lefekvés után szembesültem vele, mikor megpihentem, hogy ez fáj is. Másnapra jobb volt, de aztán megint elmentem dolgozni, és ez így ment egészen egy hétig, amikor már annyira fájt, hogy nem is tudtam fogni sem vele. Nagy elkeseredésemben megmutattam az asszonynak, aki felsikoltott ijedtében, állítólag annyira csúnyán sebes volt már. Elküldött a bőrgyógyászhoz, ő meg felírt valami krémet, amivel kenegetnem kellett. Pár nap alatt helyre is hozta nagyjából, de persze ezekben a napokban kíméltem is nagyon, nem nyúlkáltam a cementben.

Tudtam, hogy ez így nem mehet sokáig, hogy valamit ki kell találni, de a bőrápolás, nekem olyan nőies dolog, nem is tudtam elképzelni, hogy én minden nap kenegessem a kezemet. Rájöttem azonban, hogy nincs más választásom, ha nem akarok teljesen munkaképtelen lenni állandóan.

Szóval szóltam ismét az asszonynak, hogy kellene valami kence, hogy megelőzzük a további repedéseket. Ő azt mondta, ha bőrápolásról van szó, semmi más nem jöhet szóba, csak a natúr kozmetika, miszerint természetes anyagokból készült ápolószereket veszünk, és azzal kenegetjük magunkat. Ő már ezt csinálja egy ideje, azt mondta, és nagyon szép a bőre. Mondjuk szöget ütött a fejembe, hogy ha természetes dolgokból van, akkor mi miért nem azokat a természetes dolgokat kenjük magunkra, és miért kell ezeket kozmetikum formájában megvásárolni, de azt mondta, úgy sem érteném, szóval ne foglalkozzak vele, kenjem a kezem. És én kentem is minden nap szorgalmasan, fürdés után, hiába voltak ellenérzéseim, egy idő után, mikor észrevettem, hogy sokkal puhább a bőröm, nem száraz, nem reped, meg voltam győzve arról, hogy ez szükséges dolog.

Szóval kollégák, akik hasonló gonddal küzdötök, én javaslom, hogy tegyétek ti is félre a prekoncepciókat, és használjátok ezt a natúr kézkrémet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.