Bolhapiac, és a bukósisakok

Mindig is vártam, hogy eljussak végül egy igazi bolhapiacra. Idén kettőre is sikerült.flea-market-851970_640

Te jártál már bolhapiacon, vagy zsibvásáron?

A piacok, és a hangulatuk

Én szeretem a régiségeket is, így kimondottan vártam, hogy elmehessek egy ilyen piacra, és mindenfélét vásárolhassak. Persze a párom nem igazán örült neki, de ő is régóta szeretett volna már elmenni egy ilyen helyre.

Utána jártunk, hogy mikor érdemes elmenni, melyik időpontban, és melyik napon. Mivel két különböző helyen voltunk, és mindegyik más, így más is vonatkozik rájuk. Az egyik havonta egy alkalommal van, a  másik igazából hétvégén a legjobb, akkor van a legtöbb árus, és a legtöbb holmi is.

Az árusok

Mint mindenhol, itt is megoszlik a vélemény, hogy ki milyen, mennyire kedves, és mennyire hajlandó az árakból engedni. Mert ugye itt nem fix árak vannak, hanem ki mennyiért szeretné adni a portékáját. Persze mindig van kivétel, akik soha nem hajlandóak engedni, de nekik kevesebb árujuk is fogy, azokkal ellentétben, mint akik hajlandóak az árból engedni pár száz forintot, viszont ennek a segítségével igen csak hamar pörög az árujuk Azért van amikor érdemes engedni, főleg ha valaki több mindent szeretne vásárolni.

Az egyik helyen míg mi nézelődtünk, az előttünk álló vásárolt kancsót, fürdőszobába való kádkilépőt, és még pár apróságot, és alig fizetett pár ezer forintot a 3-4 holmiért.

A portékák

Persze nem mindig érdemes használt dolgot vásárolni. Az egyik helyen árultak bicikliket, és bukósisakokat. Na erre mondta a párom azt, hogy ilyet tuti nem fog ilyen helyen vásárolni, hanem csak rendes szaküzletben.

Persze a számos kacat mellett van sok hasznos, és haszontalan holmi is.

A zsibvásárban  sokkal több régiség, és apróság volt, míg a piacon voltak kisebb, és nagyobb holmik is.

Már sokszor gondolkoztam rajta, hogy hol szerezhetik be ezt a sok holmit, amit még el lehet adni más számára. Egy részük biztosan külföldről származik. De miért dobják ki a még használható holmikat, vagy amik még jók…nem igazán értem. Vagy kint annyira jól megy az emberek sorsa, hogy nem is foglalkoznak ilyennel?

Az elektromos holmik

Azt hiszem ez is egy olyan kategória, amit nem biztos hogy vásárolnék egy zsibvásáron. Pedig sokan fel vannak készülve, és még áram is van biztosítva azért, ha valaki valamit ki szeretne próbálni.

Az egyik melyen egy mosógépet láttam, míg a másikon egy szárítógépet,  de sok apró konyhai robotgéppel is találkoztam. Persze a férfiak is találhatnak maguknak megfelelő szerszámot, az persze hogy működőképes e, az már igazán jó kérdés.

Azért azt gondolom, ha valami nagyobb értékű dolgot szeretnénk, amit hosszú távra tervezünk használni, mint mondjuk egy hűtőt, fagyasztót, vagy akár a bukósisakok közül szeretnénk választani egy a mi motorunknak megfelelő sisakot, azt mindenképpen olyan helyen vásároljuk, ahol garancia van rá. Ha esetleg valami nem megfelelő mindenképpen vissza tudjuk vinni, hogy korrigálni tudják.

Persze ha apróságokat szeretnénk vásárolni, mint mondjuk régi lámpákat, vagy lámpa burákat, akkor érdemes ellátogatni egy-egy ilyen régi zsibvásárra, mert is számos régi holmi közül tudunk választani. Még szerszámok is voltak, mi is vettünk régi fajta ásó, és kapa fejet, amibe itthon csak nyelet kell majd tennünk.

Szóval ha többször nem is, de egy alkalommal érdemes ellátogatni egy ilyen vásárba.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.