Dupla áldás érkezik: építkezés közben derült ki, hogy ikreket várunk!

Már nagyon rég óta készülünk a baba projektre, és természetesen mikor máskor, ha nem az építkezés kellős közepén derült ki, hogy terhes vagyok. Ennek ellenére nagyon vártuk, hogy elmenjünk az első ultrahangra, és megpillantsuk a mi kis csöppségünket. Korábban viccelődtünk azon, hogy mi lenne, ha ikrek lennének, de mi sem gondoltuk ezt komolyan igazán. Aztán az első ultrahangon érkezett a hidegzuhany a nyakunkba, miszerint kettő pici baba van a pocakomban!

Először azt sem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek, olyan szinten sokkot kaptam. Két gyerek egyszerre elképesztően embert próbáló feladat, nem is tudom, hogy fogom végig csinálni. Igaz, szerencsés vagyok, mert mind a két leendő nagymama alig várja az unokáit, és egészen biztosan sok segítségre számíthatok, de a felelősség, az anyai teendők, és a rengeteg felszerelés, amire szükségünk lesz, már most megijeszt.

Így, ugye mindenből kettőre lesz szükség. Ez persze dupla költséget jelent, ezért azonnal leálltunk a tégla és malter vásárlással. Most egy pici lakásban lakunk, megpróbálunk majd itt valahogy elférni addig, míg szépen lassan be nem tudjuk majd fejezni a házat!

Elkezdtem nézegetni, hogy mikre lesz szükségünk, és aztán egy kicsit megnyugodtam, mert rájöttem, hogy amíg picik, addig annyira nem is vészes. Egyedül, ami egy kicsit nagyobb beruházás, az a testvér babakocsi. Mert ha már veszünk, én olyat szeretnék, ami kombinált, van benne autós gyerekülés és sport fokozat is, hogy ne kelljen külön megvenni mindegyik félét, lehessen használni a babakocsit, amíg csak szükségünk van rá.

Utána néztem, mert nem is tudtam elképzelni, milyen választék van testvér babakocsiból. Kiderült, hogy egész jó. Például a babkocsik.hu oldalon kifejezetten gyönyörű és praktikus darabokat láttam, és nem is volt annyira horrorisztikus az ára. Ahhoz képest, hogy mennyire multifunkcionális a szerkezet, és mennyire jól kihasználható, nem volt drága. Meg is beszéltük a párommal, hogy elmegyünk ma megnézni. Van egy szuper kis boltjuk, ahol szívesen megmutatják a babakocsikat, amiket árulnak, sőt, ki is lehet próbálni, hogy hogyan működnek a gyakorlatban. Például egy gyerekülés esetében elég fontos, hogy mennyire egyszerű beszerelni és kivenni. Remélem, hogy megfelel majd az elképzelésünknek a testvér babakocsi.   Jó lenne, ha elsőre beletrafálnánk, és nem kellene még hetekig, hónapokig keresgélni. De ahogy a fórumokon olvastam, elég jó minőségűek ezek a járgányok, és kényelmesek is a babáknak, jól variálhatóak, és nagyon jó anyagokból is készülnek. Az anyukák elégedettek szoktak vele lenni, senkit nem láttam róla rosszat írni, így gondolom, minőségileg nincsen vele nagy baj. Már csak azt kell kiválasztani, hogy milyen színű legyen. Biztosan valami semlegest kell majd választani. Még nem tudjuk a babák nemét, bármi lehet, ezért a legjobb, ha olyan a kocsi, ami kislánynak és kisfiúnak is megfelelő. Meg én úgy is vagyok vele, hogy a gyerek neme akkor biztos, mikor már kibújt, és a saját szememmel látom, szóval jobb, ha semleges színű minden, amit még az előtt vesz az ember, mielőtt megszületnek. Szóval nagy izgalommal és várakozással nézünk a babakocsi vásárlás, és a gyermekáldás elé. Biztosan nagyon sokszor lesz nehéz, de alapvetően ez egy örömteli és boldog időszak, és nagyon várom már, hogy személyesen is találkozhassak a gyermekeimmel.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.