„Ha megfázik a munkás, nincs más, mint az acc 200”

Nem olyan régen beérkezett egy munka, ahol egy téglaépítésű házat kellett felújítani és rendbe szedni. Annyira romos állapotban volt (leégett még korábban), hogy a kivitelező beszélt a megrendelővel és úgy döntöttünk, hogy mivel a teljes tetőszerkezet kuka, érdemes lenne a fő falak kivételével a többi falat lebontani, és teljesen újjáépíteni.

acc 200

Ez persze így több munkával járt, mint mi azt szerettük volna. De az ütemterv így csak egy kicsit tolódott ki. Ha minden sikeresen működött volna, akkor kilenc hónapon belül végeznünk kellett volna az alapok elkészítésével és az új falak felállításával, amire így már a tetőfedők is elkezdhettek volna tetőt építeni. A probléma a határidővel csak az volt, hogy ha kicsúszunk belőle, akkor a nyakunkba kapjuk a telet, ami lássuk be, a szabadtéri munka szemszögéből, nem egy túl jó dolog. Már az őszi hónapok is rizikósak, de télen egész nap kint dolgozni, a sokszor ízzasztó munka a jeges időben, nagyon rossz hatással tud lenni az egészségre, és könnyen ledöntheti az egész csapatot a lábáról.

Ezért aztán nem volt mit tenni, neki kellett állni a komoly munkának, hogy minél hamarabb a végére érhessünk. Leromboltuk a falakat (ez egy kifejezetten élvezetes rész, abszolút igaz, hogy egy kis rombolás mindig jó hatással van az ember lelkére), majd eltakarítottuk a romokat, nekiálltunk az előkészületeknek és hozzáláttunk az új falak felépítésének. Különleges vörös téglát használtunk, ez mostanában egyre inkább elterjedt, jó anyagból készült, jól szigetel és esztétikai szempontból is nagyon csinossá teszi a házakat.

Kicsit ugrok a történetben, mert most következik a bonyodalom. Már egészen jól álltunk a falakkal és minden terv szerint haladt, de egyszer csak kaptuk a hírt, hogy a drága megrendelő elszámolta magát költség ügyileg és átmenetileg, de elfogyott a pénz és egy hónapot kellett várni, hogy folytatódhasson a munka komolyabb része. Szerencsére mindig úgy dolgozunk, hogy az ilyen eshetőségekre is fel vagyunk készülve és addig sem szünetel a munka, de azért ez az egy hónap, komoly csúszást jelentett. Ami be is következett. Bár a munkát idővel tudtuk folytatni, mégis belecsúsztunk a téli hónapokba és bekövetkezett, amitől a legjobban tartottam. Mivel csúszás volt, nekünk kellett igyekezni, hogy mindennel elkészüljünk, ami azzal járt, hogy leesett az első hó és nekünk változatlanul folytatni kellett a munkát, még két héten keresztül. És hát milyen meglepő, persze, hogy megfáztam. Nem is kicsit. Borzasztóan éreztem magamat, úgy keltem reggelente, mint akit elvertek. Fájt a torkom, köhögtem, folyat az orrom, sőt talán még lázas is voltam.

Szerencsémre, (bár az ilyen tapasztalatokat aligha mondhatjuk annak), van egy olyan megoldásom, amely mindig segít az ilyen betegségeken. Ez pedig nem más, mint az acc 200 granulátum. Ez a legjobb módja annak, hogy kijöjjön az ember az ilyen típusú betegségből. Naponta háromszor a teámba belekevertem a port és megittam. Mellé persze sok vitamint ettem, gyümölcsökkel, zöldségekkel kísérve. Ez az én biztos gyógyuláshoz vezető utam. Pár nap használat után segít nekem abban, hogy jobban legyek. Sőt, lábon ki tudom hordani a betegséget. Persze így azért jóval több idő kell a 100%-os gyógyuláshoz, de nincs más választása az embernek olyankor, amikor a munka tovább kell, hogy folyjon. A lényeg, hogy minden formában nagy segítség nekem az acc 200, és nem tudok jobb megoldást ennél.

Talán túlzás azt mondanom, hogy imádom az acc 200-at, de az biztos, hogy bátran ajánlom mindenkinek, aki valaha belekényszerül egy ilyen betegségbe, nagyon gyorsan túl lehet rajta lenni, a gyógyszer segítségével.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.