Keménykötésű nők molett ruhákban téglát pakolnak?

A téglagyártás egy régi szép szakma. A környékünkön létezik egy legenda, miszerint az első téglagyár tulajdonosa, a gyárába csak nőket alkalmazott. Itt nyílván nem a 45-55 kilós párductestű lánykákra kell gondolni, hanem a keménykötésű ünnepien telt, vagy modern szóval a molett nőkre. Hiszen napi szinten téglákat pakolni elég kimerítő feladat, de a legenda még is úgy tartja, hogy ezek a nők naponta többet dolgoztak, mint utódjaik. Igen jó ellátásban volt részük viszont. A magas fizetésük mellett még egyéb fizetés kiegészítést is kaptak, például ruhákat.

Belegondolva, milyen jól járt az a szabó, akinek az volt a feladata, hogy méretre szabja ezeknek a testen nőknek a ruháit. Sok anyagból kellett dolgoznia. Arra is kitér a történet, hogy a téglagyáras asszonyoknak volt a legszebb báli ruhájuk és hatalmas elismerésnek örvendhettek… Gondoljunk bele, a munka végeztével, ha betértek egy ivóba, nem sokan mertek velük kikezdeni, hisz igen jó erőben lehettek! Mindenesetre érdekes egy história, nem lehet tudni, hogy igaz-e, de nem lenne most se egy rossz ötlet egy ilyen.

Eljátszottam a gondolattal, hogy most hasonló körülmények közt lennék, ugyan azt csinálnám. Biztos hamar híre szállna a dolgos nők által készített tégláimnak, aztán hogy ez pozitív, vagy negatívan csapódna-e le az emberekben azt a fene se tudja, de legalább ismernék világszerte a téglaim. Az öltöztetős szokást én is megtartanám, mert szerintem nagyon kedves és valamilyen szinten vicces gesztus is. Bár a kedvenc oldalamról rendelném meg a ruhákat. Nem mintha én használnám most, de barátnőm előszeretettel rendel onnan és egyszer már én is átnéztem azt az oldalt és igen szimpatikusnak találtam.

Egyrészt nagyon jól áttekinthető, mert minden fontos információ azonnal szemet szúr és nem kell keresgélni az oldalon. Másrészt tetszenek az egyedi, vagy legalább is szerintem egyedibb képek, amik a ruhákat mutatják be. Harmadrészt széles a választék, ami ha nő lennék,biztos örömkönnyekkel töltene el, mert remek árak is társulnak mellesleg a ruhákhoz! Végül, ami férfiként tetszik ebben az online butikban az az, hogy molett ruhák is elérhetőek a célközönségnek. Mindig úgy gondoltam, hogy az online női boltokban csak a tökéleteset reklámozzák, mert kevés nőnek van reális gondolkodása magáról, inkább egy elérhetetlen alakkal jobban szereti azonosítani magát. Bár amennyit én a nőkhöz értek…

A lényeg az, hogy a dagi szorgos asszonyokat ebből a butikból öltöztetném fel, mert kifejezetten tetszenek a ruhák, amiket találok rajta és legalább egyen viselet lenne. Tudják, hogy akik divatos molett ruhákban vannak esténként a bulikban, azok bizony a méltán híres téglagyárban dolgoznak.

Mindenesetre, így elméleti szinten nagyon jól szórakoztatom magam ezzel!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.