Építkezés, házvásárlás

Ha valaki házat vásárol, és át szeretné alakítani, a legcélszerűbb, ha wall-of-bricks-336546_640a meglévő dolgokat használja fel, és ez a legolcsóbb is.

Hiszen csak egy kevés munka kell hozzá, és a használt téglát meg lehet pucolni, és fel lehet használni. Mi is így tettünk, amikor megvettük a házunkat. Itt össze vissza mindenhol volt elfekvőben tégla. Itt egy rakás, ott egy rakás, vagy éppen egy fél fal, amiből valamikor akartak valamit, csak félbe maradt. Ezek teljesen alkalmasak voltak arra, hogy egy válaszfalat húzzunk fel a fürdőben azért, hogy egy külön mellékhelyiséget tudjunk kialakítani. Az alapanyag már adott volt, így miért ne spóroltunk volna.

Sokan nem foglalkoznak ilyennel, hanem elvitetik törmelékben. Emlékszem, a bátyám fuvarozott, és egyik évben egy nagy régi birtokot bontottak el, ami régen a nemeseké volt, így téglából épült. Számos címeres tégla is volt közte, amik amúgy igen csak drágák, még használtan is, nem hogy újonnan. Ők pedig egyik helyről a másikra vitték, és egy útalapba borították. Hát a szívem szakadt meg érte, hiszen mennyi mindent lehetne abból a sok téglából készíteni. Akár egy sütögetős helyet, vagy csak egy pagodát, de bármilyen melléképületet. Ja, és azt nem is említem, hogy sokan keresnek pucolt téglát.

Mindenképpen érdemes elgondolkodni, hogy mit dobunk ki, és mit nem, mik az újrahasznosíthatók. Hiszen ha fel tudjuk használni később, akkor érdemes eltenni, vagy ha több van, akár eladni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.